erv_3831

Дечија радост на новоотвореном игралишту

Уместо шута и корова који је годинама стајао на месту бившег „Расадника“, грађани кикиндске општине, на радост најмлађих суграђана, добили су дечије игралиште, поклон Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“.

Ново дечије игралиште испред локалне самоуправе свечано је отворио председник општине, Павле Марков.

Оно што је битно за локалну самоуправу је што је оплемењен један простор који је био у запуштеном стању и који ће добити корисну улогу. Посебно нас мотивише што је ново јавно предузеће почело да обавља јавно корисне функције. Ово је игралиште где нису уложили средства из будџета, већ су сопственим снагама успели да направе нешто лепо, нагласио је Марков.

Игралиште је опремљено љуљашкама, клацкалицама, пешчаником, које ће, верујемо, радо користити наши најмлађи посетиоци. Надомак игралишта постављена је чесма, док ће фонтану даровати Центар за ликовну и примењену умeтност „Теrra“.

А да изненађење и радост буду још већи, за све љубитеље коњичког спорта, изграђена су два мањежа о којима ће се бринути Коњички клуб „Топот“.

ЈП „Кикинда“ мислило је и на старије суграђане, за које смо поставили клупе, док ће цео амбијент улепшавати шаренило цвећа.

Засађено је 800 садница цвећа-дан и ноћ,70 комада украсног купуса и 20 туја. Биће ово права оаза у Кикинди, за одмор и игру, па позивамо све суграђане да дођу и уживају на овом простору пуном зеленила, рекла је Мирослава Обадић, PR ЈП „Кикинда“.

На отварању су се појавила бројна деца, у пратњи својих родитеља, као и група малишана из вртића „Пчелица“.\