erv_3632

Почела припрема зимнице: Понуда велика, цене приступачне, роба квалитетна

У јеку припрема зимнице, Зелена пијаца у центру града место је одличне куповине за велики број Кикинђана и житеља околних места. Понуда је велика, цене приступачне, а роба квалитетна.

Свих 137 тезги у делу Зелене пијаце готово да је дупке пуно, остало је још само које слободно место.

На наше задовољство, скоро сви капацитети су попуњени у делу пијаце где се продају воће и поврће. Пијаца је одлично снабдевена робом, а закупаца имамо и из других крајева Војводине. На задовољство наших купаца цене су приступачне, иако се разликују од тезге до тезге – каже шеф пијаце ЈП „Кикинда“, Владо Родић.

Цела пијаца шарени се од поврћа, намењеног за припрему зимнице, па је и број купаца сада већи. Продавци кажу да немају замерке.
Задовољни смо условима на кикиндској Зеленој пијаци. Да нисмо, не би овде били дуги низ година. Продаја иде добро. Цене се крећу од 50 до 70 динара – каже Илонка Ковач из Сајана.

– Ми смо произвођачи из Меленаца, долазимо на Зелену пијацу у Кикинди већ четири године. Задовољни смо продајом. За сада се најбоље продаје црвена паприка – додаје продавачица из Меленаца.

Црвена паприка кошта од 50 до 80 динара, у зависности од квалитета, парадајз се може наћи по цени од 70 до 100 динара за килограм. Бабура се продаје на џак од осам килограма, који кошта 300 динара, купус кошта 50 динара по килограму, а тиквице од 70-80 динара. Шаргарепа се може наћи по цени од 60 динара по килограму, а корнишони од 60 до 120 динара. На кикиндској Зеленој пијаци добра је понуда и патлиџана, кромпира, лука, сезонског воћа…

Од када је Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ преузело руковођење пијацом, створени су адекватни услови за рад закупаца, али и кретање купаца, а побољшана је и хигијена.