[wpml_language_selector_widget]

Апел – Заштитите водомере на време од смрзавања

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Пред нама је нова зимска сезона и право време да заштитите мерне уређаје од смрзавања. Да би се водомери и унутрашње инсталације сачували током ниских температура, важно је да буду изоловани на адекватан начин. Пракса из претходних година показује да се велики број водомера налази у спремиштима која нису одговарајућа. Битно је напоменути да је управо обавеза потрошача да брину о својим унутрашњим инсталацијама и да се старају да водомерно окно буде чисто и заштићено од смрзавања и механичких оштећења, али исто тако да водомер буде доступан за одржавање и очитавање.

До смрзавања водомера долази најчешће када они нису прописно смештени, нарочито у подрумима без прозора или шахтовима без поклопца. У таквим околностима предлажемо да се водомери утопле, да се постави неки термоизолациони материјал преко њега (даске, слама, стиропор или стаклена вуна). Напомињемо да завијање водомера крпама не представља довољну заштиту када су ниске температуре.

Дворишне водоводне инсталације које воде до чесмe, гаража, шупа и издвојених објеката који се не греју, требало би, такође, обезбедити.

Посебно апелујемо на власнике викендица и објеката у којима се не борави током зиме да испусте из славина воду и адекватно изолују мерно место.

Молимо грађане да на време провере своје унутрашње инсталације и мерне уређаје и тиме предупреде евентуалне трошкове узроковане пуцањем истих.

Пријава квара на водоводној мрежи може се извршити путем телефона 0230/422-760 и 062/884-48-88, али исто тако и електронским путем на адресу call.centar@jpkikinda.rs сваким радним даном од 07 до 15 часова.

Пријаву квара након 15 часова како радним,тако  нерадним данима и празницима могуће је извршити путем телефона 062/884-48-88.