Апел: Не бацајте влажне марамице у тоалет шкољку

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ЈП “Кикинда” упућује АПЕЛ грађанима, корисницима услуга канализације да не бацају влажне марамице у тоалет шкољку.

Радници ЈП „Кикинда“ свакодневно обављају опсежне радове на одгушењу фекалне канализационе мреже у Кикинди, као што је то био случај и данас у улици Фејеш Кларе бр.36.

Влажне тоалет-марамице које се користе као замена за тоалет-папир и рекламирају као „биоразградиве“, узрок су масовног запушавања канализационог система.

У канализационој мрежи се у великом броју случајева као разлог загушења проналазе разне ствари којима тамо није место: штапићи за уши, папирни убруси, пелене, а најчешће су то влажне марамице као и масноћа која у каснијој фази разградње изазива загушење у канализацији у контакту са осталим отпадом.

Приликом случаја загушења канализације осим трошкова које сноси јавно предузеће – ангажовање механизације и људства на одгушењу, замена опреме за препумпавање каналазације која том приликом страда, трпе сви остали корисници у том делу града, јер често долази до изливања фекалија, појаве бактерија и осталих нечистоћа из одводних цеви што изискује трошкове на санирању настале штете.

Контакт позивног центра

Адреса: Иђошки пут 4, Кикинда

Телефон: 0230/422-760

Електронска пошта: call.centar@jpkikinda.rs

Пријавите се на маилинг листу

Не пропустите ни једну нову вест са нашег сајта