[wpml_language_selector_widget]

Апел: Не бацајте влажне марамице у тоалет шкољку

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

ЈП “Кикинда” упућује АПЕЛ грађанима, корисницима услуга канализације да не бацају влажне марамице у тоалет шкољку.

Радници ЈП „Кикинда“ свакодневно обављају опсежне радове на одгушењу фекалне канализационе мреже у Кикинди, као што је то био случај и данас у улици Фејеш Кларе бр.36.

Влажне тоалет-марамице које се користе као замена за тоалет-папир и рекламирају као „биоразградиве“, узрок су масовног запушавања канализационог система.

У канализационој мрежи се у великом броју случајева као разлог загушења проналазе разне ствари којима тамо није место: штапићи за уши, папирни убруси, пелене, а најчешће су то влажне марамице као и масноћа која у каснијој фази разградње изазива загушење у канализацији у контакту са осталим отпадом.

Приликом случаја загушења канализације осим трошкова које сноси јавно предузеће – ангажовање механизације и људства на одгушењу, замена опреме за препумпавање каналазације која том приликом страда, трпе сви остали корисници у том делу града, јер често долази до изливања фекалија, појаве бактерија и осталих нечистоћа из одводних цеви што изискује трошкове на санирању настале штете.