Градоначелник у обиласку радова на изградњи два нова бунара

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ЈП „Кикинда је током 2018. године инвестирала у значајан обим истражних радова на већини бунара којима управља. У том смислу изведена су тестирања и снимања бунарских конструкција, како би се утврдило физичко стање бунара, обзиром на њихову просечну старост од преко 30 година и чињеницу да никада нису плански одржавани у овом смислу.

Обзиром на стање постојећих бунара, који броје и по неколико деценија, одлучили смо се на изградњу два нова бунара. Изградњом два нова бунара на градском изворишту у Кикинди обезбедиће се  око 70 л/с воде. У току је израда пројектне документације, чијом реализацијом ће се извести опремање и повезивање на систем ова два бунара.

Вредност ове инвестиције износи око 25 милиона динара, а средства су обезбедили локална самоуправа и Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Градоначелник је овом приликом истакао да се ради темељно, уважавајући компликованост овог пројекта.

Извршни директор ЈП “Кикинда” је рекао да је конструкција будућег бунара завршена јер да би он био у функцији потребно је да се изврши његово грађевинско, хидро-машинско и електро опремање и повезивање на постојећи систем дистрибуције изворишта ка будућој фабрици воде.

У току је транспорт опреме и људства на другу локацију где ће бити изграђено постројење за прераду отпадне воде.

 

Контакт позивног центра

Адреса: Иђошки пут 4, Кикинда

Телефон: 0230/422-760

Електронска пошта: call.centar@jpkikinda.rs

Пријавите се на маилинг листу

Не пропустите ни једну нову вест са нашег сајта