[wpml_language_selector_widget]

Градоначелник у обиласку радова на изградњи два нова бунара

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

ЈП „Кикинда је током 2018. године инвестирала у значајан обим истражних радова на већини бунара којима управља. У том смислу изведена су тестирања и снимања бунарских конструкција, како би се утврдило физичко стање бунара, обзиром на њихову просечну старост од преко 30 година и чињеницу да никада нису плански одржавани у овом смислу.

Обзиром на стање постојећих бунара, који броје и по неколико деценија, одлучили смо се на изградњу два нова бунара. Изградњом два нова бунара на градском изворишту у Кикинди обезбедиће се  око 70 л/с воде. У току је израда пројектне документације, чијом реализацијом ће се извести опремање и повезивање на систем ова два бунара.

Вредност ове инвестиције износи око 25 милиона динара, а средства су обезбедили локална самоуправа и Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Градоначелник је овом приликом истакао да се ради темељно, уважавајући компликованост овог пројекта.

Извршни директор ЈП “Кикинда” је рекао да је конструкција будућег бунара завршена јер да би он био у функцији потребно је да се изврши његово грађевинско, хидро-машинско и електро опремање и повезивање на постојећи систем дистрибуције изворишта ка будућој фабрици воде.

У току је транспорт опреме и људства на другу локацију где ће бити изграђено постројење за прераду отпадне воде.