[wpml_language_selector_widget]

Запослени у ЈП „Кикинда“ редовни добровољни даваоци крви

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Још једна од акција добровољног даривања крви запослених у ЈП „Кикинда“, протекла је веома успешно. Већина учесника акције су вишеструки даваоци, али било је и оних који су се прикључили по први пут, а неки од запослених су се договорили са особљем Трансфузије да дарују крв у складу са радним обавезама током ове и следеће седмице.

Запослени у ЈП „Кикинда“ организовали су другу акцију добровољног давалаштва крви у сарадњи са ОО Црвеног крста . У акцији је учествовало око 30 запослених. Хуманост, солидарност, грађанска свест и брига о лицима којима је помоћ најпотребнија, вредности су које настојимо да негујемо као део личне и корпоративне културе у ЈП „Кикинда“.

– На Светски дан борбе против HIV/AIDS-a, за добровољно давање крви одазвао се исти број запослених, као и претходног пута, у јулу. Нагласила бих да је највише добровољних давалаца крви са нултом и А позитивном крвном групом које су и најдефицитарније– казала је Мирослава Обадић, ПР ЈП „Кикинда“. Наставићемо са хуманитарном акцијом добровољног давања крви у оквиру друштвено одговорног пословања.

Секретарка Црвеног крста, Аранка Фелбаб, најавила је три акције добровољног давања крви запослених у ЈП „Кикинда“ које су у плану следеће године.

Мислим да је ово леп, хуман гест и прилика да на Светски дан борбе против HIV/AIDS-a и радници преконтролишу своје здравље, HIV статус и порука свим примаоцима да је крв безбедна.

Хуманитарне и сличне акције у оквиру друштвено одговорног пословања биће приоритет Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ и у наредном периоду.