[wpml_language_selector_widget]

Наставак едукације за најмлађе о одговорном власништву

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

У склопу едукације најмлађих о добробити кућних љубимаца и одговорном власништву, данас су представници ЈП “Кикинда”, у Културном центру Кикинда, реализовали пети по реду програм, овај пут за ђаке другог разреда ОШ “Вук Караџић”. Презентацију су одржале колегинице Јелена Пантелић и Бранка Живаљевић.

Истичемо да су овакве едукације најмлађих битан услов за здраво друштво. Учење и васпитање најмлађих да буду одговорни за друго живо биће само је једна степеница више да израсту у добре људе.

Поред главног циља едукативне радионице, а то је подизање свести становништва о потребама других живих бића, желимо и да јавност упознамо са проблемима и последицама системског нерешавања проблема напуштених паса.

Једно истраживање показује да је свега 15% паса који се налазе на улицама градова у Србији ту и рођено. Далеко већи број, чак њих 85% је ту доспео зато што су избачени или као штенци или као одрасли пси јер нису жељени од стране власника. Да ли сте се запитали зашто је то тако? На ово, као и на бројна питања о положају напуштених животиња у граду пробали смо да дамо одговоре кроз интерактивну радионицу са децом.

ЈП „Кикинда“ је прошле године покренула акцију „Удоми – не купуј“ са циљем да сви заинтересовани љубитељи паса уколико се одлуче да постану власници кућних љубимаца, размотре могућност удомљавања напуштених паса који се налазе у прихватилишту за псе на адреси Тополски пут број 10.

Напомињемо да удомљавањем паса из прихватилишта добијате стерилисаног, вакцинисаног и чипованог пса и тако штедите на свим овим неопходним трошковима.

Част је и привилегија бити одговоран власник кућног љубимца, јер је радост коју нам они доносе немерљива.