[wpml_language_selector_widget]

Наставак едукације за најмлађе о одговорном власништву

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

У склопу едукације најмлађих о добробити кућних љубимаца и одговорном власништву, данас су представници ЈП “Кикинда”, у Културном центру Кикинда, реализовали четврти по реду програм, овај пут за ђаке трећег разреда ОШ “Јован Поповић”. Презентацију су одржале Јелена Пантелић и Тања Савин.

Истичемо да су овакве едукације јако значајне нарочито у данашње време када деца имају све мање одговорности током одрастања, а учење и васпитање најмлађих да буду одговорни за друго живо биће само је једна степеница више да израсту у добре људе.

ЈП „Кикинда“ је задњих месец дана покренула акцију „Удоми – не купуј“ са циљем да сви заинтересовани љубитељи паса уколико се одлуче да постану власници кућних љубимаца, размотре могућност удомљавања напуштених паса који се налазе у прихватилишту за псе на адреси Тополски пут број 10.

Имати кућног љубимца подразумева имати још једног члана породице, још једну обавезу.

Честа је заблуда да су расни пси здравији. Обично мешанци имају мањи број урођених болести, као и мању вероватноћу за развој болести карактеристичних за неку расу.

Напомињемо да удомљавањем паса из прихватилишта добијате стерилисаног, вакцинисаног и чипованог пса и тако штедите на свим овим неопходним трошковима.

На сајту ЈП “Кикинда”, у делу „ПСИ ЗА УДОМЉАВАЊЕ“ можете да пронађете слике и информације о псима који чекају свој нови дом.

Исто тако, посетите нас свакако и у нашем објекту прихватилишта и одаберите свог новог најбољег пријатеља, јер сваки од ових љубимаца заслужује топао дом и неизмерну љубав коју ће Вам сигурно узвратити.

Част је и привилегија бити одговоран власник кућног љубимца, јер је радост коју нам они доносе немерљива.