[wpml_language_selector_widget]

Сарадња Београда и Кикинде на изградњи фабрике воде

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

У оквиру посете Кикинди са циљем унапређења срадње два града, градоначелник Београда Синиша Мали посетио је 8. априла, поред нове индустријске зоне, и Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“. Директор ЈП „Кикинда“ Данило Фурунџић упознао је градоначелника Београда о предностима реформе јавних предузећа у Кикинди и позитивним резултатима у раду оствареним за мање од годину дана.

– Ми смо у Београду ишли мало другачијим путем и радили смо на реструктурирању сваког јавног предузећа појединачно, а ви сте објединили рад четири јавна предузећа и агенције, који са око 100 радника мање обављају све послове које су радила некадашња. И Београд може нешто да научи од Кикинде – изјавио је Синиша Мали у обраћању медијима.

Он је истакао да је Београд потпун отворен и спреман да као главни град помогне Кикинди око изградње фабрике воде.

– Помоћи ћемо Кикинди око фабрике пијаће воде јер имамо то искуство – рекао је градоначелник Београда и додао да је ова сарадња пример како заједно неке ствари могу да се мењају, као и да очекује да ће градоначелника Кикинде, Павла Маркова, ускоро видети у Београду.

Павле Марков је истакао је да је главни повод посете Синише Малог вишемесечна сарадња градова Београда и Кикинде која је постављена на један висок ниво.