[wpml_language_selector_widget]

Са Анексом колективног уговора запослени у ЈП „Кикинда“ без недоумица

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Представници Синдиката комунално-стамбене делатности и локалне самоуправе потписали су данас Анекс Посебног колективног уговора, којим се унапређује положај запослених у новом Јавном предузећу „Кикинда“.

Анексом се у потпуности уклањају недоумице око основног уговора који је потписан маја ове године за запослене у јавним предузећима. Наиме, због реформе јавних предузећа, тада је изостала ставка којом се у уговору убраја ново Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ чији синдикат у то време још није отпочео са радом.

Анекс који су данас потписали председник Општине КикиндаПавле Марков и председник Окружног одбора Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатностиМићо Ковачевић, је увод у потписивање колективног уговора код послодавца чиме ће бити заштићени интереси запослених и руководста ЈП „Кикинда“.

Председник кикиндске општине, Павле Марков, овом приликом посебно је истакао значај формирања Социо-економског савета за чије оснивање је покренута иницијатива још 2004.године. Савет ће бројати 9 чланова-по 3 из локалне самоуправе, репрезентативног синдиката и привредника из Кикинде.

Потписивању су присуствовали и директор ЈП „Кикинда“, Данило Фурунџић, представници синдиката тог предузећа, али и званичници Савеза самосталних синдиката за општине Кикинда, Чока, Нова Црња и Нови Кнежевац.