[wpml_language_selector_widget]

ЈП “Кикинда” организовало радионицу за предшколце о добробити кућних љубимаца и одговорном власништву

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

ЈП “Кикинда” организовало је данас у Културном центру едукативни програм намењен деци предшколског узраста у циљу подизања свести о добробити кућних љубимаца и значају одговорног власништва.

Програм су организовале колегинице Бранка Живаљевић и Јелена Пантелић које су одржале малу презентацију на поменуту тему, а као специјални гост појавила се Љубица Ђурковић, ауторка збирке песама за децу “Псећи дневник” како би дечици на још занимљивији начин приближила живот и потребе кућних љубимаца.

“Кроз игру, видео презентацију, разговор и дружење са децом пренели смо им знање и корисне савете о томе како се треба односити према кућним љубимцима. Такође деца су имала прилику да се упознају и играју са штенцима из прихватилишта зоохигијене. ЈП “Кикинда” планира да настави са оваквим и сличним акцијама, јер овакве едукације могу допринети томе да деца изграде здрав однос према животињама и кућним љубимцима – изјавила је Јелена Пантелић.

Циљ програма је да деца науче све о потребама кућних љубимаца и напуштених животиња и да на тај начин створе основе здравог односа са животињама током читавог живота, усвоје вредности као што су одговорност, саосећање и поштовање према свим живим бићима као и да је одговорно власништво од кључног значаја за смањење проблема напуштених паса.