[wpml_language_selector_widget]

ЈП “Кикинда” организовало радионицу за предшколце о добробити кућних љубимаца и одговорном власништву

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

ЈП “Кикинда” организовало је данас у Културном центру едукативни програм намењен деци предшколског узраста у циљу подизања свести о добробити кућних љубимаца и значају одговорног власништва.

Програм су организовале колегинице Бранка Живаљевић и Јелена Пантелић које су одржале малу презентацију на поменуту тему, а као специјални гост појавила се Љубица Ђурковић, ауторка збирке песама за децу “Псећи дневник” како би дечици на још занимљивији начин приближила живот и потребе кућних љубимаца.

“Кроз игру, видео презентацију, разговор и дружење са децом пренели смо им знање и корисне савете о томе како се треба односити према кућним љубимцима. Такође деца су имала прилику да се упознају и играју са штенцима из прихватилишта зоохигијене. ЈП “Кикинда” планира да настави са оваквим и сличним акцијама, јер овакве едукације могу допринети томе да деца изграде здрав однос према животињама и кућним љубимцима – изјавила је Јелена Пантелић.

Циљ програма је да деца науче све о потребама кућних љубимаца и напуштених животиња и да на тај начин створе основе здравог односа са животињама током читавог живота, усвоје вредности као што су одговорност, саосећање и поштовање према свим живим бићима као и да је одговорно власништво од кључног значаја за смањење проблема напуштених паса.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Пријавите се на маилинг листу

Не пропустите ни једну нову вест са нашег сајта