[wpml_language_selector_widget]

ЈП „Кикинда“ у темељу пројекта „Кућа од срца“

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Серијал емисија „Кућа од срца“ који се бави збрињавањем социјално угрожених породица које у Србији немају решено адекватно стамбено питање, добио је свесрдну помоћ и подршку Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ .

У насељу „Стрелиште“, где је у току изградња нове куће за породицу Петковић, људство и механизација ЈП „Кикинда“ рашчистило је терен, ископани су темељи, а оно што следи је ископ и прикључак водовода и канализације. По завршетку ових радова, на реду је озелењавање терена и садња цвећа. Надзор и координацију око пројекта обавља Служба инжењеринга Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“.

Један од циљева ЈП „Кикинда“ је да будемо друштвено ангажовани и одговорни и да учествујемо у важним пројектима за добробит овог града и његових становника.

„Кућа од срца“ реализује се уз подршку Министарства рада и социјалне политике, које је у Кикинди препознало важност стамбеног збрињавања седмочлане породице Петковић која ће ускоро добити шесто дете. Тренутно живе у кући са две собе без купатила, а нова ће бити изграђена за 31 дан, као што је до сада урађено у многим општинама у Србији.

Посебно је похвално и значајно да у данашње време када се губи хумани аспект живота и људи заборављају једни на друге, постоје они који желе да помогну.

Емисија „Кућа од срца“ емитоваће се на ТВ B92 у новом серијалу од октобра.