[wpml_language_selector_widget]

Агроиндустријска зона у самој завршници

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Изградња агроиндустријске зоне у Кикинди у самој је завршници, а рок за завршетак грађевинских радова планиран је за 5. јул, након чега следи техничка провера објекта и додатни административни послови.

Један од највећих пројеката у кикиндској општини, у делу блокова 41 и 43, ускоро ће бити спреман за нове инвеститоре на укупној површини од око 17 хектара. Намера изградње Агроиндустријске зоне је да се створе услови како би се поправило стање у кикиндској привреди и обезбедило отварање нових радних места. Овај стратешки важан пројекат за наш град финансиран је највећим делом из општинског буџета-50 милиона динара, док је Министарство привреде и регионалног развоја учествовало са 25 милиона динара.

Изграђене су саобраћајнице НОВА 2, од Синђелићеве улице до Блик продукта дужине око 400 метара и НОВА 4 од Блик продукта према Општинском путу ОПИ-2 КИ-Банатска Топола, такође у дужини од скоро 400 метара. Затим, фекална канализација дуж ових улица и црпна станица на углу улица НОВА 2 и Синђелићеве, трафо станица, високонапонски и један нисконапонски вод, као и улично осветљење за улице НОВА 2 и НОВА 4. Изграђена је и грађевинска инфраструктура за телекомуникациону мрежурекао је Ђорђе Кленанц, руководилац Службе инжењеринга у ЈП „Кикинда“.

Рок за завршетак радова на асфалтирању прикључака за привредне субјекте, уклапање са будућом улицом НОВА 6 и постављање светиљки је 5. јул, након чега следи технички преглед објекта, укњижење изграђених објеката и инсталација и на крају, издавање употребне дозволе.