[wpml_language_selector_widget]

Апел за равномерну потрошњу воде

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Водоснабдевање у општини Кикинда је стабилно, али због несметаног снабдевања водом, на снази је апел за равномерном потрошњом воде.

Молимо наше цењене потрошаче да равномерно троше воду из водоводне мреже за заливање башта, бетонских и зелених површина у врелим летњим данима, јер је у интересу Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ да сви грађани имају довољне количине воде.

Уколико се заливање обавља из водоводне мреже, нека то буде у раним јутарњим или у касним вечерњим сатима, после 21 час, јер је систем за водоснабдевање додатно оптерећен, нарочито од 18 до 21 сат, због топлих летњих дана када се резерве брзо троше. Прекомерна потрошња воде узрокује слабији притисак у зградама, посебно на вишим спратовима.

Подсећамо да је вода из градског водовода намењена искључиво за основне потребе: пиће, одржавање хигијенских потреба, припремање хране, појење стоке. Све друге активности које се односе на наводњавање пољопривредних површина, заливање дворишта и поливање тераса, пуњење базена, прање аутомобила, у топлим летњим данима представљају ненаменску потрошњу воде.

Молимо цењене потрошаче за разумевање и захваљујемо се свима који су послушали апел ЈП „Кикинда“ и тако омогућили редовно снабдевање водом