[wpml_language_selector_widget]

Апел – заштите водомере на време

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

ЈП „Кикинда“ подсећа потрошаче да на време заштите и „зазиме“ своје водомере и водомерна склоништа. Да би се водомери и унутрашње инсталације сачували током ниских температура, важно је да буду изоловани на адекватан начин.

Изолација је нарочито неопходна ако је водомер постављен плитко или у подрумским просторијама без прозора. Предлажемо да се постави неки термоизолациони материјал преко водомера (слама, стиропор или стаклена вуна).

Напомињемо да завијање водомера крпама не представља довољну заштиту када су ниске температуре. Грађани посебну пажњу треба да обрате да ли је стакло на овом уређају разбијено.

Проблем се јавља и у домаћинствима у којима су грађани сами израдили шахт поклопац. Овакав поклопац у већини случајева не дихтује добро те га је неопходно додатно заштитити најлонским џаковима. Шахт поклопци кућне израде углавном су направљени од дрвета које током зиме иструне. У домаћинствима у којима је чесма у дворишту потребно је затворити чесму и испустити воду из славине. Уколико се вода смрзне велика је вероватноћа да ће цев пући по дужини и проузроковати проблеме. Посебно апелујемо на власнике викендица и објеката у којима се не борави током зиме да испусте из славина воду и адекватно изолују мерно место.

Молимо грађане да на време провере своје унутрашње инсталације и мерне уређаје и тиме предупреде евентуалне трошкове узроковане пуцањем истих, јер напомињемо да према Одлуци о јавном водоводу Скупштине града Кикинде члан 51. и 52, предузеће је надлежно за поправке инсталација искључиво до мерача протока воде у домаћинствима, а да је одржавање водомерног места искључиво у надлежности потрошача.

Пријава квара на водоводној мрежи може се извршити путем телефона 0230/422-760, 062/884-48-91 и 062/884-48-88, али исто тако и електронским путем на адресу call.centar@jpkikinda.rs сваким радним даном од 07 до 15 часова.

Пријаву квара након 15 часова како радним,тако нерадним данима и празницима могуће је извршити путем телефона 062/884-48-91 и 062/884-48-88.