Apel : Zaštitite vodomere na vreme

PODELITE VEST NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

JP „Kikinda“ podseća potrošače da na vreme zaštite i „zazime“ svoje vodomere i vodomerna skloništa. Izolacija je naročito neophodna ako je vodomer postavljen plitko ili u podrumskim prostorijama bez prozora. Da bi se vodomeri i unutrašnje instalacije sačuvali tokom niskih temperatura, važno je da budu izolovani na adekvatan način. Predlažemo da se vodomeri utople, da se postavi neki termoizolacioni materijal preko njega (slama, stiropor ili staklena vuna). Napominjemo da zavijanje vodomera krpama ne predstavlja dovoljnu zaštitu kada su niske temperature. a građani posebnu pažnju treba da obrate da li je staklo na ovom uređaju razbijeno.

Problem se javlja i u domaćinstvima u kojima su građani sami izradili šaht poklopac. Ovakav poklopac u većini slučajeva ne dihtuje dobro te ga je neophodno dodatno zaštititi najlonskim džakovima. Šaht poklopci kućne izrade uglavnom su napravljeni od drveta koje tokom zime istrune. U domaćinstvima u kojima je česma u dvorištu potrebno je zatvoriti česmu i ispustiti vodu iz slavine. Ukoliko se voda smrzne velika je verovatnoća da će cev pući po dužini i prouzrokovati probleme. Posebno apelujemo na vlasnike vikendica i objekata u kojima se ne boravi tokom zime da ispuste iz slavina vodu i adekvatno izoluju merno mesto.

Molimo građane da na vreme provere svoje unutrašnje instalacije i merne uređaje i time preduprede eventualne troškove uzrokovane pucanjem istih, jer napominjemo da prema Odluci o javnom vodovodu Skupštine grada Kikinde član 51. i 52, preduzeće je nadležno za popravke instalacija isključivo do merača protoka vode u domaćinstvima, a da je održavanje vodomernog mesta isključivo u nadležnosti potrošača.

Prijava kvara na vodovodnoj mreži može se izvršiti putem telefona 0230/422-760062/884-48-91 i 062/884-48-88, ali isto tako i elektronskim putem na adresu call.centar@jpkikinda.rs svakim radnim danom od 07 do 15 časova.

Prijavu kvara nakon 15 časova kako radnim,tako neradnim danima i praznicima moguće je izvršiti putem telefona 062/884-48-91 i 062/884-48-88.

 

Kontakt pozivnog centra

Adresa: Iđoški put 4, Kikinda

Telefon: 0230/422-760

Elektronska pošta: call.centar@jpkikinda.rs

Prijavite se na mailing listu

Ne propustite ni jednu novu vest sa našeg sajta