[wpml_language_selector_widget]

Асфалтирање путева у месним заједницама

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Четири улице у сеоским месним заједницама кикиндске општине добиће асфалт, а за то је из локалног буџета издвојено нешто више од 8 милиона динара. Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ задужено је за надзор асфалтирања путева и спровело је јавну набавку за извођача радова који су додељени предузећу Војпут из Суботице.

Блато више неће газити становници четири улице у три месне заједнице Општине Кикинда: Марка Јокића у Банатском Великом Селу, укупне дужине 750 метара, за шта је из општинског буџета издвојено око 3 милиона динара. Радови који су јуче започети, завршени су данас, а радна механизација сели се сутра у Наково. У овој месној заједници у плану је асфалтирање путева у Шошиној улици и Младена Стојановића у укупној вредности од 2 милиона и 885 хиљада динара. За асфалтирање улице 2. Октобра у Мокрину из локалног буџета издвојено је 2 милиона и 442 хиљаде динара.

Уколико се наставе повољни временски услови, планирано је да се радови заврше до краја септембра, што ће грађанима омогућити несметану саобраћајну комуникацију на поменутим локацијама.

На овај начин решен је вишегодишњи проблем мештана Банатског Великог Села, Накова и Мокрина, да се улице које су у изузетно лошем стању што хитније асфалтирају.

Служба инжењеринга Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ задужена је за контролу и надзор радова.

Како је предвиђеним пројектима планирано, санација општинске комуналне инфраструктуре биће један од приоритетних циљева у текућој и наредних година.