[wpml_language_selector_widget]

Хуманост и ефикасност на делу

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Служба Зоохигијене, која ради у склопу ЈП „Кикинда“, као градски сервис са циљем да уклањања и збрињавања паса и мачака луталице са јавних површина заснива свој рад на Закону о заштити и добробити животиња и ветеринарству Републике Србије.

Наши запослени вредно раде посао који није нимало лак обзиром да се у прихватилиште доводе напуштени пси са територија Кикинде, Чоке, Аде, Сенте и Новог Кнежевца. Наша специјална возила су увек на терену и спремна да одговоре на сваки позив грађана.

Један такав позив, запослени из службе зоохигијена су примили 09. фебруара, када им је јављено да се да се на територији Града, поред пута налази пас који је прегажен аутомобилом и са тешким повредама по живот, остављен тако да лежи.

Брзом интервенцијом радника службе зоохигијена, а све у договору са хуманим људима који стоје иза фејсбук странице „Удомљавање паса и мачака Кикинда“, организован је ветеринарски преглед, санирање инфекције и превоз до Суботице, а све о трошку зоохигијене, како би се псу пружила сва неопходна нега.

Наиме, брига и огромна ангажованост за Чупку, која је одмах при налажењу добила то име због своје дуге чупаве, длаке, настављена је и у суботичкој ветеринарској ординацији „Панвет“, где је урађен преглед, крвна слика, рендген снимак и преписана терапија, а све захваљујући нашем запосленом раднику који све то организовао.

 Константно се трудимо да едукујемо грађане, да укажемо на значај стварања свести о бризи за псе. Верујемо да превасходно треба да научимо најмлађе о социјалним и здравственим разлозима за ову хуману делатност и наша врата су увек отворена за све љубитеље животиња

Трудимо се да константно едукујемо грађане, да укажемо на значај стварања свести о бризи за псе. Свим овим псима који су доспели код нас у прихвалиште заједничко је једно, а то је да су се нашли на улици, одбачени и нежељени. Иако код нас имају све неопходно, чист бокс, воду, храну, сву ветеринарску негу, нажалост љубав и пажња, коју им наши запослени пружају, није довољна. Свака од ових њушкица чека свог будућег власника и пријатеља за цео живот.

Верујемо да превасходно треба да научимо најмлађе о социјалним и здравственим разлозима за ову хуману делатност и наша врата су увек отворена за све љубитеље животиња.

Број телефона Зоохигијене је 404-631, адреса Тополски пут 10.

Уместо да их купите, посетите „Зоохигијену“ и улепшајте једном псу живот, а он ће вам вратити дупло.