[wpml_language_selector_widget]

Још осам социјалних станова у плану

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

У Кикинди би требало да се изгради још једна зграда са осам станова намењених за социјално становање. Део средстава од 15 милиона динара финансираће Министарство грађевинарства и урбанизма, а остатак новца обезбедиће локална самоуправа. Станови су намењени свима који нису у могућности да стамбено питање реше под тржишним условима.

Нова зграда, чија се изградња планира, биће смештена поред постојеће у Немањиној улици. Зграда Б у блоку Ц2 имаће три пословна простора и осам станова. Министарство грађевинарства и урбанизма финансираће њену изградњу са 15 милиона динара, а преостали део локална самоуправа. Средства се очекују у 2015. години, а након потписивања уговора знаће се колика је вредност зграде по пројекту.

Станови нису намењени посебним групама. Подведени су под социјално становање, намењени су онима који не могу да приуште стан под тржишним условима, купе или закупе.

Тренутно се још увек прикупљају сви потребни документи, а по новом Закону рок за издавање грађевинске дозволе је 28 дана. Почетак радова зависи и од тога када ће Влада донети закључак о додели средстава.

То би била друга од планираних осам зграда, јер је изградња прве са 15 социјалних станова завршена. Након усвојене Одлуке о расподели станова општине Кикинда на основу програма изградње станова за социјално становање, општина треба да распише јавни конкурс на основу којег ће већ изграђени станови у блоку Ц2 бити додељени корисницима.

Укупна нето површина тих станова је 882,59 м2, а два пословна простора 270,70м2.

Локална самоуправа је на основу Уговора о реализацији програма изградње станова за социјално становање од 17.12.2012.године између Министарства грађевинарства и урбанизма, Републичке агенције за становање и Општине Кикинда добила 15 милиона динара као иницијална средства за изградњу станова за социјално становање укупне површине од 265 м2 који ће остати у својини општине Кикинда.