[wpml_language_selector_widget]

ЈП „Кикинда“ наставља да помаже активности младих

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“, као друштвено одговорна компанија, помогло је реализацију још једне успешне и поучне активности за младе.

Тим поводом, Средња стручна школа „Милош Црњански“ из Кикинде, уручила је захвалницу директору Данилу Фурунџићу за донацију захваљујући којој су ученице школе учествовале на јубиларној,  10. смотри „Dani Е – medice  2017.“ одржаној од 16. до 19. марта 2017., у Термама Тухељ-Хрватска.

 „Овим путем желимо да се захвалимо ЈП „ Кикинда“  на подршци, која није само финансијска него показује да верујете да је улагање у младе генерације улагање у нашу будућност. Наше ученице су добиле прилику да виде шта се и како ради у земљама региона, да сарађују са ученицима из других земаља, али пре свега да се са њима упознају за шта немају много прилика. Њихово одушевљење боравком на смотри и мноштво утисака које су понеле са собом и пренеле пријатељима мислимо да оправдава средства која су у пројекат уложена. Већа мобилност била би врло значајна за омладину школског узраста у циљу превазилажења предрасуда према другима које нажалост постоје“, рекла је координаторка пројекта, професорка Вања Ињац.

Циљ смотре био је размена стечених знања и искустава у струковном образовању, подизање квалитета општег наставног процеса и међусобног упознавања, те промовисање употребе нових технологија у школама. Поред здравствених школа из Републике Хрватске пројекту су се прикључиле све словенaчке здравствене школе, из Србије (Београд, Сремска Митровица и Кикинда), из Босне и Херцеговине (Сарајево), Македоније (Скопље).

Ове године учествовало је око 300 средњошколаца и њихових ментора из 28 школа, а у четири дана дружења представљено је 25 заједничких ученичких пројеката које су у протеклом периоду од годину дана израдили ученици кроз сарадњу две до пет различитих школа.

Средња стручна школа „Милош Црњански“ је у сарадњи са Медицинском школом Анте Кузманића из Задра, Здравственом и козметичком школом из Марибора и медицинском школом из Шибеника реализовала пројекат под називом  „ Живот детета са дијабетесом типа 1“ у оквиру којег је задатак школе из Кикинде био да сними филм о једном дану у животу детета са дијабетесом. Пројекат су успешно представиле ученице из све четири школе.