[wpml_language_selector_widget]

ЈП „Кикинда“ обележило Светски дан вода

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге “Кикинда“ обележило је 22. мартСветски дан вода предавањима намењеним ученицимима основних и средњих школа. Циљ ових активности је да се кроз занимљива предавања на симболичан начин укаже на важност очувања воде као незамењивог природног ресурса.

У ОШ „Ђура Јакшић“ хидроинжењери ЈП „Кикинда“ одржали су предавање на тему „Очување воде као извора живота“.

Овом приликом указали смо да ће до 2025. године две трећине човечанства осетити озбиљан недостатак воде. Процене стручњака кажу да око 1,1 милијарди људи нема приступ пијаћој води, а 2,5 милијарди нема обезбеђене елементарне санитарне услове, рекла је референт за канализацију ЈП „Кикинда“, Данијела Бројчин.

Руководилац Сектора водовода и канализације, Милан Макивић, одржао је предавање за средњошколце на трибини у великој сали Културног центра на тему „Вода=живот“.

Поред подизања свести о значају очувања вода, циљ је и да се ученици боље упозању са активностима ЈП „Кикинда“, али и да изнесу своје мишљење о раду овог јавног предузећа, рекао је Макивић.

Поред представника ЈП „Кикинда“, окупљеним ученицима обратили су се и други представници институција које у граду брину о водама: ЗЗЈЗ Кикинда, ВДП „Горњи Банат“ и Секретаријат за заштиту животне средине ГУ Кикинда.

Светски Дан вода се обележава сваке године од 1993. Тај дан је усвојен резолуцијом Уједињених нација годину дана раније како би се указало на потребу и важност заштите и очувања воде. Потребе за водом су на нашој планети све веће, а обнављање овог ресурса је дуг и спор процес. Зато је брига о води задатак свих нас.