[wpml_language_selector_widget]

ЈП „Кикинда“ преузима делатност управљања паркингом

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

За управљање паркингом и наплатом паркинг места убудуће ће бити задужено ЈП „Кикинда“. Ова делатност предвиђена је Одлуком о измени и допуни оснивачког акта Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ која је већином гласова усвојена на седници Скупштине града у среду, 1. јуна.

Према Одлуци о измени и допуни оснивачког акта Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ предвиђено је управљање јавним паркиралиштима, одржавање услова за коришћење јавних саобраћајних површина и посебних простора одређених за паркирање моторних возила, наплата коришћења паркинг места као и уклањање и премештање паркираних возила и постављање уређаја којима се спречава одвожење возила по налогу надлежног органа у складу са посебном одлуком Скупштине града.

Усвајањем ове Одлуке моћи ћемо да уђемо у договор са Метропаркинг севером о презимању целог система наплате, али и знакова у граду, истакао је директор ЈП „Кикинда, Данило Фурунџић.

Ми смо урадили све потребне анализе ризика, како финансијске, тако и оне везане за правну одговорност, као и истраживање тржишта и имаћемо доста бољи ценовник од Метропаркинга. Идеја је да ЈП „Кикинда“ вуде одрживо и да тржишно послује. Преузимање паркинга анализирано је са становишта пословања и једна од идеја је да се уређаји за наплаћивање паркинг места користе и за очитавање водомера.

Планиран приход од ове услуге износиће до краја године око 6,5 милиона динара.

Одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у „Службеном листу града Кикинде“.