[wpml_language_selector_widget]

Мајски рачуни ЈП „Кикинда“ са QR кодом

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Градска управа Града Кикинде је у сарадњи са Тимом за реформу јавне управе Владе Републике Србије и Канцеларије за ИТ и еУправу узела учешће у пројекту Народне банке Србије „Систем за инстант плаћања“. Поред система за плаћање на продајном месту („IPS pokaži“ или „IPS skeniraj“ ) преко апликације за мобилно банкарство, НБС је омогућила и плаћање штампаних рачуна који садрже „NBS IPS QR“ код.

Овим путем обавештавамо кориснике услуга ЈП „Кикинда“ да ће почевши од маја 2020. године рачуни садржати „NBS IPS QR“ код за брзо и једноставно плаћање.

Користећи мобилну апликацију своје банке корисници могу једноставно да скенирају „NBS IPS QR“ код са штампаног рачуна и да изврше плаћање без потребе да прекуцавају податке. Поља која су важна примаоцу плаћања за даља књижења, као што је нпр. позив на број, не могу се мењати како би се избегла могућност грешке, али корисник има могућност да измени нпр. износ пре него што иницира извршење плаћања. Овај сервис умногоме убрзава и олакшава процес извршавања трансакција. Новим видом безготовинског плаћања рачуна смањује се коришћење готовог новца и олакшава плаћање јер корисници не морају да чекају ред на шалтерима јавних предузећа и платних институција како би измирили рачун.