Majski računi JP „Kikinda“ sa QR kodom

PODELITE VEST NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gradska uprava Grada Kikinde je u saradnji sa Timom za reformu javne uprave Vlade Republike Srbije i Kancelarije za IT i eUpravu uzela učešće u projektu Narodne banke Srbije „Sistem za instant plaćanja“. Pored sistema za plaćanje na prodajnom mestu („IPS pokaži“ ili „IPS skeniraj“ ) preko aplikacije za mobilno bankarstvo, NBS je omogućila i plaćanje štampanih računa koji sadrže „NBS IPS QR“ kod.

Ovim putem obaveštavamo korisnike usluga JP „Kikinda“ da će počevši od maja 2020. godine računi sadržati „NBS IPS QR“ kod za brzo i jednostavno plaćanje.

Koristeći mobilnu aplikaciju svoje banke korisnici mogu jednostavno da skeniraju „NBS IPS QR“ kod sa štampanog računa i da izvrše plaćanje bez potrebe da prekucavaju podatke. Polja koja su važna primaocu plaćanja za dalja knjiženja, kao što je npr. poziv na broj, ne mogu se menjati kako bi se izbegla mogućnost greške, ali korisnik ima mogućnost da izmeni npr. iznos pre nego što inicira izvršenje plaćanja. Ovaj servis umnogome ubrzava i olakšava proces izvršavanja transakcija. Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje jer korisnici ne moraju da čekaju red na šalterima javnih preduzeća i platnih institucija kako bi izmirili račun.

Kontakt pozivnog centra

Adresa: Iđoški put 4, Kikinda

Telefon: 0230/422-760

Elektronska pošta: call.centar@jpkikinda.rs

Prijavite se na mailing listu

Ne propustite ni jednu novu vest sa našeg sajta