[wpml_language_selector_widget]

Мали кинолози на делу: Основци брину о псима

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Кинолошка секција ОШ „Јован Поповић“ била је у посети Прихватилишту за псе и мачке ЈП „Кикинда“ где су ученици разговарали са шефом „Зоохигијенске службе“ Веселином Веселиновим, који је одговорио на сва њихова питања, а уједно их је провео кроз прихватилиште.

Кинолошка секција основана је уз подршку Кинолошког друштва „Кикинда“ и наставника с циљем да ђаци науче више о напуштеним животињама, важности удомљавања паса и помоћи у њиховој исхрани. Као подршку напуштеним псима у „Зоохигијени“, прикупили су 70 килограма хране коју су овом приликом донирали.

„Заједничка им је љубав према животињама, а има ученика који су најавили долазак са родитељима како би прихватили напуштене псе и водили бригу о њима“, рекла је наставница биологије у ОШ „Јован Поповић“, Невенка Ђурић Кун.

„Важно је да се деци укаже на значај стварања свести о бризи за псе, због чега сам их упутио у све битне околности које томе претходе, о социјалним, здравственим и безбедоносним разлозима за ову хуману делатност којој желе да се посвете“, напоменуо је шеф „Зоохигијене“, Веселин Веселинов.

Из Кинолошког друштва „Кикикинда“ најављују да ће исте секције организовати и у другим основним, али и средњим школама.