[wpml_language_selector_widget]

Мариза Милић Стефановић -извршни директор

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Мариза Милић Стефановић је рођена 14. децембра 1981.године у Кикинди, где је похађала Гимназију „ Душан Васиљев“.

Дипломирала је међународне послове на Факултету политичких наука, Универзитет у Београду. Дипломирала на предмету Међународно привредно право.

Током студија била је изузетно активна и своја прва радна исксутва стекла као волонтерка и активисткиња у организацијама цивилног друштва.

Има више од десет година професионалног искуства у јавном сектору, као и управљању комуникацијама, људским ресурсима и вођењу различитих тимова.

Рад у јавном сектору започела је 2006. године у Националној служби за запошљавање   (Министарство економије и регионалног развоја), као саветница за запошљавање пружајући професионалну подршку у запошљавању лицима која се налазе у евиденцији НСЗЗ.

Своју каријеру наставила је као чланица Општинског већа Чукарица где је ресорно била задужена за одељења грађевинске инспекције и службе извршења, комуналне инспекције, сектор елементарних непогода и клизишта. Такође, бавила се питањима младих и  сарадњом у области школства (средње, више и високо) на територији локалне самоуправе Чукарица.

У Општину Кикинда прелази 2013. године где је била задужена за информисање и односе са јавношћу, протокол и организацију догађаја, као и интерну комуникацију при Служби Скупштине.

Од 2015. године запослена је у ЈП „Кикинда“ на различитим позицијама. Свој рад у ЈП „Кикинда“ започела је радом у сектору за управљање људским ресурсима у оквиру ког се бавила развојем људских ресурса и јачању капацитета ЈП „Кикинда“. Да би свој рад наставила у сектору интерне контроле, где је била задужена за успостављање система Финансијског управљања и контроле и израду Стратегије управљања ризицима, затим при кабинету ЈП “Кикинда“ на позицији сарадника за инвестиције , где је била задужена за припрему, реализацију и закључивање програма из области инвестиција у јавном сектору , као и комуникацију са другим државним органима ради имплементације инвестиционих програма, затим као руководилац сектора подршке учествује између осталог, у имплемтацији ISO стандарда 9001:2015,14001:2015,45001:2018, као и у изради регистра ризика и прилика, који је од изузетног значаја за стратешко планирање даљег развоја ЈП „Кикинда“.

У августу 2019. године именована је за извршну директорку ЈП „Кикинда“ и наставиће да даље ради на развоју ЈП „Кикинда“.

Сфере интересовања су јој међународна и регионална сарадња, јавне набавке,ISO стандарди, као и стратешки развој.

Чланица је радне групе за спровођење Програма „Помоћ водоснабдевању и канализацији у општнама средње величине у Србији“ на територији града Кикинда.

Говори енглески језик.

Мариза Милић Стефановић је удата и мајка једног дечака.