[wpml_language_selector_widget]

Молба за уклањање зелених засада на гробљу

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“, поред редовних, организује и додатне активности, на чишћењу и уређењу Централног гробља у сарадњи са Комуналном инспекцијом.

Моле се сви грађани, носиоци права на гробна места, односно гробница, да уклоне засаде (цвеће, грмље, дрвеће), клупе и сандуке који се налазе изван закупљене површине гробног места, јер ометају одржавање приступних стаза и зелених површина које су радници Погребне службе дужни да одржавају.

Грађани се моле да уклоне и засађене четинаре на самим гробним местима на којима не смеју да се саде због ширења корења. Наша молба грађанима да испоштују своје обавезе и тиме помогну уређењу гробља упућена je како би избегли неугодне ситуације и додатне трошкове.

Такође, у старом комуналном предузећу нека гробна места само су се усмено чувала па због недостатка писменог уговора о резервацији и адекватног увида о законском закупу гробних места, моле се сви који су на тај начин резервисали гробно место да се што пре јаве Управи гробља како би се уредила папирологија у вези плаћања резервације. У супротном, та места ће се водити као слободна.

За сва питања и сугестије отворена је канцеларија Управе Централног гробља и број телефона 426-741, како би дошли до решења на обострано задовољств