[wpml_language_selector_widget]

Нафта у канализационој мрежи; ЈП „Кикинда“ предузело неопходне мере

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Синоћ (26.09.2016.), око 21:30 часова, у постројењу за пречишћавање отпадних вода уочена је огромна количина сирове нафте и нафтних деривата. Наглашавамо да здравље људи није угрожено, али је функционисање постројења за пречишћавање отпадних вода под знаком питања.

Претпоставка је да је починилац овог еколошког акцидента несавесни корисник који је сирову нафту пустио у јавну канализациону мрежу за отпадне воде што је према законској регулативи изричито забрањено и строго кажњиво.

ЈП „Кикинда“ учинило је све законом предвиђене мере да се испита узрок овог еколошког акцидента и несавесни починилац законски санкционише. Обавестили смо све надлежне покрајинске институције, као и стручњаке са Природно-математичког факултета из Новог Сада који ће данас узети узорке, а тачан узрок овог догађаја биће познат за 4 до 5 дана.

Овим путем још једном апелујемо на потрошаче да воде рачуна о томе шта бацају у канализациону мрежу, да се еколошка свест подигне на виши ниво, и самим тим утиче на очување животне средине.