[wpml_language_selector_widget]

Награђен пројекат ЈП „Кикинда“

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Пројектни тим  ЈП „Кикинда“ у партнерству са Градом Кикиндом и Компанијом FCC d.o.o.  награђен је на Сајму идеја и иновативности, који је одржан 27. априла у Београду.

Сајам идеја и доделу награда организовали су Програм Уједињених нација за развој ( УНДП) и Министарство заштите животне средине, уз финансијску подршку Глобалног фонда за животну средину, у оквиру заједничког пројекта под називом  „Локални развој отпоран на климатске промене“. Упућен је јавни позив научним институцијама, физичким лицима, јавно комуналним предузећима. Чињеница да је пристигло 111 пријава говори о томе да су иновације веома важне за унапређење животне средине. Један од главних критеријума при оцењивању је био да иновације буду у складу са потребама развоја и унапређења локалне заједнице.

Пројекат ЈП „Кикинда“ је један од 25 награђених односи се на оптимизацију путање отпада чији је циљ смањење емисије, буке и гасова. Партнери на пројекту су Делегација Европске уније у Републици Србији, Влада Швајцарске, Влада Краљевине Шведске и национални партнери попут Фонда за иновативну делатност,Сталне конференције градова и општина и Фонда за иновациону делатност.