[wpml_language_selector_widget]

Напредују радови на уређењу Централног гробља

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Очишћене гробне приступне стазе и трава, засађено цвеће, нови земљани појасеви, како је и било најављено, почетак су радова на Централном гробљу у Кикинди које ће бити далеко уређеније и са бољим стандардима у пословању.

Захваљујући ЈП „Кикинда“ које је недавно преузело управљање Централним гробљем, донедавно запуштен и недирнут простор добија потпуно нове визуре.

Посла и планова за будућност је много-ухватили смо се у коштац са њима и желимо да истрајемо у томе. Све што је до сада урађено направљено је са оним што имамо, а то је људство и добра воља, како би остварили задати циљ- да ЈП „Кикинда“ буде синоним за ову врсту делатности у окружењу које ће у будућем периоду постављати више стандарде како у области обављања услуга тако и у области инвестиција, каже управница Централног гробља, Бранка Живаљевић.

Кренули смо од почетка, почистили смо стазе на гробљу, засадили смо цвеће у жардињерима и лепше их поставили, очистили смо траву испод стабала и направали земљане појасеве који су уочљиви и уредно изгледају, тако да општа слика гробља на самом почетку делује уређеније. Контејнер који је био на почетку гробља преместили смо на крај стазе, јер је ружио целокупну слику. Почели смо да чистимо гробне приступне стазе од парцеле 3, као крајне, па све према почетку гробља Такође, почели смо са рашчишћавањем просторија, пописујемо инвентар, тако да сваки радник потпише кад и шта је узео, наводи Живаљевић.

По завршетку предвиђених планова и радова, приступ гробницама садашњег гробља биће лакши како за одржавање тако и за саму сахрану покојника, јер су утврђени стандарди, основне димензије надгробних споменика, којих ће каменоресци убудуће морати да се придржавају.