[wpml_language_selector_widget]

Настављена реконструкција водоводне инфраструктуре

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ наставило је реконструкцију водоводне мреже извођењем радова у улици Лазе Костића, од Краљевића Марка до Сувачарске.

У овој улици мењају се водоводне цеви у дужини од 628 метара и 51 прикључак, а након тога следи замена 522 метара дистрибутивне мреже и 57 прикључака у целој Сувачарској улици, од Димитрија Туцовића до Жарка Зрењанина.

Очекујемо да ће у наредном периоду у кратком временском року бити реконструисане и ове улице у граду, а да ће време погодовати започетим радовима.

Подсетимо, ово је наставак радова на реконструкцији водоводне инфраструктуре започетих почетком јула ове године у делу улице Стерије Поповића, од Призренске до Жарка Зрењанина, када је замењено преко 300 метара мреже и 31 прикључак.

Санација подразумева комплетну замену дотрајале водоводне инфраструктуре- дистрибутивне мреже, водоводних прикључака и водомера укупне дужине 1,5 километар. Дотрајале азбест-цементне цеви мењају се новим полиетиленским, а укупно ће бити промењено и 139 прикључака од поцинкованих цеви, такође полиетиленским. Потрошачи ће уједно добити и нове водомере.