[wpml_language_selector_widget]

Нова улагања ЈП „Кикинда“ и града у обнову водоводне мреже

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Унапређење водоводне мреже у граду Кикинди један је од приоритетних задатака које увелико спроводе локална самоуправа уз помоћ покрајинских фондова и ЈП „Кикинда“.  Дугорочна улагања за побољшање комуналне инфраструктуре само су део планова јавног предузећа за инвестиционе радове у граду. Нови изазов у овој области биће и даље улагање у изградњу нових бунара.

У току су радови на замени постојећег азбест – цементног цевовода новим полиетиленским цевима високе густине, као и замена дотрајалих водоводних прикључака од челичног цевног материјала у Немањиној улици (од Призренске до Марка Миљанова) и у Ивана Јакшића (од Омладинске до Војина Зиројевића). Након тога, уследиће радови у улицама Јована Поповића (од Омладинске до Војина Зиројевића) и у Албертовој (од Киш Михаља до Стевана Лакаи Гиге). Укупна дужина водоводне мреже овог дела града реконструисаће се у дужини од близу 2,5 километра. Извођач радова је “Градитељ НС” из Новог Сада. Радови се изводе према јавној набавци  коју је расписала Градска управа, а средства су добијена од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Уговорена вредност радова износи око 15 милиона динара без ПДВ-а, односно 18 милиона динара са ПДВ-ом.

За обнову још 2,5 километра водоводне мреже Градска управа је конкурисала на расписаном покрајинском конкурсу Управе за капитална улагања у следећим улицама: Албертовој (од Жарка Зрењанина до Киш Михаља; од Војина Зиројевића до Иђошког пута); Вељка Петровића ( од Албертове до Саве Липованова); Кумановској ( од улице Димитрија Туцовића до Жарка Зрењанина).

Реконструкцијом наведених улица у дужини од око 5 километара биће завршен део обнове водоводне мреже укупне вредности око 40 милиона динара са ПДВ-ом.

Старе азбест-цементне цеви и дотрајали поцинковани прикључци у дужини преко 2 километра биће замењени новим полиетиленским и у улицама: Николе Пашића од Браће Лаковића до Краља Петра I, затим у Доситејевој од Николе Пашића до Николе Тесле, потом у Жарка Зрењанина од Немањине до Сувачарске, као и у Призренској од Светосавске до Стерија Поповића. Ове радове финансира ЈП „Кикинда“, а уговорена вредност износи око 20 милиона динара без ПДВ-а, односно 24 милиона са ПДВ-ом. Извођач радова је, такође, “Градитељ НС” из Новог Сада. У плану ЈП „Кикинда“ је и реконструкција водоводне мреже у улицама: Вука Караџића од Браће Татића до Јована Јовановића Змаја, Драгољуба Удицког од Слободанке Ациган до Дистричке, Милана Сивчева од Драгољуба Удицког до Мокринског друма, Сутјеској од Жарка Зрењанина до улице Мике Антића у дужини од 1,5 километра. Процењена вредност ових радова је око 24,5 милиона динара без ПДВ-а.

Реализација реконструкције близу 4 километара водоводне мреже коју ће финансирати ЈП „Кикинда“ у вредности од око 45 милиона динара без ПДВ-а, почеће у новембру.