[wpml_language_selector_widget]

Нови сјај градских површина

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Један од примарних задатака Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ је да брине о квалитету живота грађана кикиндске општине кроз развој и унапређење животне средине, као и других елемената који чине нашу свакодневницу.

Улагање у животну средину је улагање у будућност, а Служба за одржавање јавних површина ЈП „Кикинда“ брине о граду и помаже очувању лепоте кикиндских улица и бетонских јавних површина.

Лепо време радници Службе користе да свакодневним радним ангажовањем (и викендом), у складу са Планом рада, а уз надзор општинског Секретаријата за инспекцијске послове, допринесу лепшем и чистијем изгледу Кикинде. Осморица радника, ручним и машинским прочишћавањем и чишћењем јавне бетонске површине од укупно 127 563 m2, ангажована су у две смене на готово свим локацијама у граду: центар, Микронасеље и већи део периферних улица.

У току целог дана два пута се испразни преко 100 канти комуналног отпада, а одржавају се и чисте паркинг места која нису под ингеренцијом Паркинг сервиса.

Након веома брзог сагледавања постојећег стања, ново руководство ЈП „Кикинда“, на челу са директором Данилом С. Фурунџићем, увело је нову организацију функционисања свих служби чиме је практично, за веома кратак период, препородило ново комунално предузеће.