[wpml_language_selector_widget]

Обележен Светски дан вода

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

У заједничкој акцији „Чувајмо воду“ ЈП „Кикинда“ и ученика IV разреда школе „Ђура Јакшић“, данас је обележен Светски дан вода предавањем наших инжењера, који су најмлађе становнике града упознали са значајем очувања водних ресурса.

Данас је свет суочен са највећом кризом у снадбевању водом и вода је у 21. веку препозната као најзначајнији природни ресурс. Свакодневно број становника расте, развија се привреда и индустрија, а постојећи водени реусрси се исцрпљују, али и загађују. Циљ данашњег предавања је да се истакне значај заштите и очувања постојећих ресурса чисте воде на планети, као и да се истакне да више од милијарду људи у свету нема приступ сигурној води за пиће, рекао је у изјави медијима начелник Одељења комуналних делатности, Стеван Савић.

Предавање је било интерактивно, када су инжењери ЈП „Кикинда“ путем слике и речи деци приближили важност очувања воде и објаснили зашто је она добар слуга, а лош господар.

Ученици су овом приликом показали завидно познавање значаја воде у свакодневном животу и потребу да се она чува и негује.

Усвајањем резолуције Генералне скупштине Уједињених Нација у децембру 1992. године одређено је да се 22. марта сваке године обележава Светски дан вода. Од 1993. године сагласно препорукама Конференције Уједињених Нација о заштити животне средине и одрживом развоју у Агенди 21, обележава се Светски дан вода. Циљ обележавања Светског дана вода је подсећање на значај воде за живот и здравље за сав живи свет на нашој планети.