[wpml_language_selector_widget]

Почела припрема зимнице: Понуда велика, цене приступачне, роба квалитетна

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

У јеку припрема зимнице, Зелена пијаца у центру града место је одличне куповине за велики број Кикинђана и житеља околних места. Понуда је велика, цене приступачне, а роба квалитетна.

Свих 137 тезги у делу Зелене пијаце готово да је дупке пуно, остало је још само које слободно место.

– На наше задовољство, скоро сви капацитети су попуњени у делу пијаце где се продају воће и поврће. Пијаца је одлично снабдевена робом, а закупаца имамо и из других крајева Војводине. На задовољство наших купаца цене су приступачне, иако се разликују од тезге до тезге – каже шеф пијаце ЈП „Кикинда“Владо Родић.

Цела пијаца шарени се од поврћа, намењеног за припрему зимнице, па је и број купаца сада већи. Продавци кажу да немају замерке.
– Задовољни смо условима на кикиндској Зеленој пијаци. Да нисмо, не би овде били дуги низ година. Продаја иде добро. Цене се крећу од 50 до 70 динара – каже Илонка Ковач из Сајана.

– Ми смо произвођачи из Меленаца, долазимо на Зелену пијацу у Кикинди већ четири године. Задовољни смо продајом. За сада се најбоље продаје црвена паприка – додаје продавачица из Меленаца.

Црвена паприка кошта од 50 до 80 динара, у зависности од квалитета, парадајз се може наћи по цени од 70 до 100 динара за килограм. Бабура се продаје на џак од осам килограма, који кошта 300 динара, купус кошта 50 динара по килограму, а тиквице од 70-80 динара. Шаргарепа се може наћи по цени од 60 динара по килограму, а корнишони од 60 до 120 динара. На кикиндској Зеленој пијаци добра је понуда и патлиџана, кромпира, лука, сезонског воћа…

Од када је Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ преузело руковођење пијацом, створени су адекватни услови за рад закупаца, али и кретање купаца, а побољшана је и хигијена.

Уместо шута и корова који је годинама стајао на месту бившег „Расадника“, грађани кикиндске општине, на радост најмлађих суграђана, добили су дечије игралиште, поклон Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“.

Ново дечије игралиште испред локалне самоуправе свечано је отворио председник општине, Павле Марков.

Оно што је битно за локалну самоуправу је што је оплемењен један простор који је био у запуштеном стању и који ће добити корисну улогу. Посебно нас мотивише што је ново јавно предузеће почело да обавља јавно корисне функције. Ово је игралиште где нису уложили средства из будџета, већ су сопственим снагама успели да направе нешто лепо, нагласио је Марков.

Игралиште је опремљено љуљашкама, клацкалицама, пешчаником, које ће, верујемо, радо користити наши најмлађи посетиоци. Надомак игралишта постављена је чесма, док ће фонтану даровати Центар за ликовну и примењену умeтност „Теrra“.

А да изненађење и радост буду још већи, за све љубитеље коњичког спорта, изграђена су два мањежа о којима ће се бринути Коњички клуб „Топот“.

ЈП „Кикинда“ мислило је и на старије суграђане, за које смо поставили клупе, док ће цео амбијент улепшавати шаренило цвећа.

Засађено је 800 садница цвећа-дан и ноћ,70 комада украсног купуса и 20 туја. Биће ово права оаза у Кикинди, за одмор и игру, па позивамо све суграђане да дођу и уживају на овом простору пуном зеленила, рекла је Мирослава Обадић, PR ЈП „Кикинда“.

На отварању су се појавила бројна деца, у пратњи својих родитеља, као и група малишана из вртића „Пчелица“.