[wpml_language_selector_widget]

Почела свеобухватна реконструкција водоводне инфраструктуре

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

ЈП „Кикинда“ отпочело је данас санацију водоводне инфраструктуре која ће се радити у етапама. Прва фаза радова подразумева комплетну замену дотрајале водоводне инфраструктуре- дистрибутивне мреже, водоводних прикључака и водомера, укупне дужине 1,5 километар. Носилац посла је Одељење хитних интервенција ЈП „Кикинда“ уз подршку других служби-механизације, радионице…

Овом санацијом планирана је замена дотрајалих азбест-цементних цеви, постављених пре више од пола века, новим полиетиленским и замена 139 прикључака од дотрајалих поцинкованих цеви, као и замена водомера.

Радови су започети данас у делу улице Стерије Поповића, од Призренске до Жарка Зрењанина у дужини од око 300 метара где ће бити промењен 31 прикључак.

Након тога, људство и механизација ЈП „Кикинда“ сели се у улицу Лазе Костића од Краљевића Марка до Сувачарске, где ће бити рађено 628 метара мреже и бити замењен 51 прикључак, а после тога следи замена 522 метара дистрибутивне мреже и 57 прикључака у целој Сувачарској улици, од Димитрија Туцовића до Жарка Зрењанина.

Надамо се да ће радови тећи према планираној динамици, уколико временски услови буду дозвољавали.