[wpml_language_selector_widget]

Почело бесплатно чишћење септичких јама

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Суграђани који отпадне воде одлажу у септичке јаме, током године имају право на једно бесплатно пражњење јаме. Ову акцију ЈП „Кикинда“ започело је од 11. априла 2016. године. Ова акција трајаће месец дана.

Прикључивање свих домаћинстава на градску канализациону мрежу један је од приоритета комуналног предузећа, али како тај посао не може да се обави у кратком временском периоду, ЈП „Кикинда” је започело, поред основног, и програм бесплатног чишћења септичких јама једном годишње.

Домаћинства до којих још није стигла канализациона мрежа отпадне воде углавном одлажу у септичке јаме стандардних запремина, које износе до шест кубних метара. Зато бесплатна услуга ЈП „Кикинда” подразумева пражњење и одвожење отпадних вода из септичких јама стандардних запремина у граду, укључујући и села.

Приоритет ће имати суграђани који су већ уплаћивали Јавном предузећу „Кикинда“ за ову услугу и налазе се у евиденцији фирме. У акцију се укључило и јавно предузеће „Београдски водовод и канализација“ које ће две недеље помагати у пражњењу септичких јама грађанима кикиндске општине.