[wpml_language_selector_widget]

Постављени електромагнетни мерачи протока воде и хлоринатори

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

ЈП „Кикинда“ поставило је 10 електромагнетних мерача протока воде и исти број хлоринатора на водозахватном изворишту „Шумице“ , чија је сврха да мере тачан биланс протока воде, односно да обаве њену превентивну дезинфекцију. На тај начин замењени су стари механички неисправни водомери које је, уместо ових уређаја, старо комунално предузеће поставило још пре 30 година. Основни циљ постављања електромагнетних мерача протока воде, поред обавезне законске регулативе, јесте да се тачно мери захваћена количина воде и тиме одреде и смање губици на свим деловима дистрибутивне мреже, што је нарочито значајно приликом изградње фабрике воде.

За ЈП „Кикинда“ веома је важно да постигне највиши ниво ефикасности и перформанси у производном процесу који захтева поуздане и прецизне мерне уређаје. Тако се постиже ефикасно управљање водним ресурсима путем прецизних мерења утрошене количине воде.

Тренутно утврђени укупни губици на мрежи су 33 одсто, а према студији изводљивости за изградњу фабрике воде треба да буду испод 20 процената.

У овој првој фази опремања бунара уложено је око 6 милиона динара, за извориште „Шумице“ у граду и 10 бунара у сеоским месним заједницама.