[wpml_language_selector_widget]

Преко 200 смрзнутих водомера у јануару

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Појавом првих ледених дана у јануару, потрошачи који нису заштитили своје водомере, суочили су се са проблемима смрзнутих водомера и инсталација. Током претходног месеца, Позивном центру ЈП „Кикинда“ пријављено је 209 случајева смрзавања водомера. Овакав велики број пријава у једном месецу последица је непрописно смештених водомера у одговарајућим просторијама-шахтовима или подрумима без прозора. ЈП „Кикинда“ је у више наврата апеловало да грађани, наши потрошачи, на време збрину своја склоништа за водомере и да на тај начин спрече смрзавање водомера у периодима мразних дана. Уједно, предлагали смо и начине на које могу да утопле водомере у шахтовима.

Тако се од 400 интервенција на водоводној мрежи у јануару, нешто више од половине односило на промену водомера због смрзавања, док је у планираној замени уграђено 120 водомера у домаћинствима, а због квара 7. У истом периоду било је 39 кварова у водомерном шахту, 2 у водоводном уличном шахту, 1 на главном уличном воду и 19 на прикључку. Поништена су два прикључка и израђен један нови.

На канализационој мрежи било је 8 интервенција, одгушења фекалне канализационе мреже и 10 које су се односиле на пражњење септичких јама ( 5 привреда и 5домаћинства). Замењена су 3 поклпца на шахтовима И обављено је редовно прање атмосферске и фекалне канализационе мреже.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Пријавите се на маилинг листу

Не пропустите ни једну нову вест са нашег сајта