[wpml_language_selector_widget]

Преко 200 смрзнутих водомера у јануару

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Појавом првих ледених дана у јануару, потрошачи који нису заштитили своје водомере, суочили су се са проблемима смрзнутих водомера и инсталација. Током претходног месеца, Позивном центру ЈП „Кикинда“ пријављено је 209 случајева смрзавања водомера. Овакав велики број пријава у једном месецу последица је непрописно смештених водомера у одговарајућим просторијама-шахтовима или подрумима без прозора. ЈП „Кикинда“ је у више наврата апеловало да грађани, наши потрошачи, на време збрину своја склоништа за водомере и да на тај начин спрече смрзавање водомера у периодима мразних дана. Уједно, предлагали смо и начине на које могу да утопле водомере у шахтовима.

Тако се од 400 интервенција на водоводној мрежи у јануару, нешто више од половине односило на промену водомера због смрзавања, док је у планираној замени уграђено 120 водомера у домаћинствима, а због квара 7. У истом периоду било је 39 кварова у водомерном шахту, 2 у водоводном уличном шахту, 1 на главном уличном воду и 19 на прикључку. Поништена су два прикључка и израђен један нови.

На канализационој мрежи било је 8 интервенција, одгушења фекалне канализационе мреже и 10 које су се односиле на пражњење септичких јама ( 5 привреда и 5домаћинства). Замењена су 3 поклпца на шахтовима И обављено је редовно прање атмосферске и фекалне канализационе мреже.