[wpml_language_selector_widget]

Први степен приправности Зимске службе

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Екипе Зимске службе предузећа „Војпут“ из Суботице, од среде, 30. децембра биће у првом степену приправности. Дежурају 24 сата и, у зависности од прогнозираних временских услова, одређују број возила за општинске путеве. Дежурство ће бити организовано и за дане празника.

У I степену дежурства предвиђена су минимум два превентивна обиласка свих саoбраћајница које су обухваћене Планом рада Зимске службе. У случају указане потребе, приступа се интервенцији одмах, а ако је ситуација на путевима таква да механизација и људство нису у стању да обезбеде потрeбну проходност, уводи се II степен приправности.

База Зимске службе смештена је у ЈП „Кикинда“ током зимског периода одржавања и званично ће радити до 31. марта наредне године. У приправности су екипе опремљене адекватном механизацијом које располажу довољном количином соли и мешавине.

Одржавање општинских путева обавља се према Оперативном плану Зимске службе који се налази на порталу www.jpkikinda.rs и општинском сајту www.kikinda.org.rs.

Зимска служба за чишћење градских и општинских путева располаже са: 4 камиона са посипачима и плуговима за снег, једним универзалним возилом „UNIMOG“, комбинованом машином са даском за чишћење снега и грејдером, који ће чистити улице I и II приоритета у укупној дужини око 90 километара.