[wpml_language_selector_widget]

Радови на рехабилитацији путева у Руском Селу и Банатској Тополи

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

За улагања у путну инфраструктуру Град Кикинда је ове године наменио 80 милиона динара, а још 15 милиона издвојио је за санацију тротоара.

У Руском Селу и Банатској Тополи, где се тренутно одвијају радови на асфалтирању улица, посао води ЈП „Кикинда“, као управљач путева, а извођач је „Градитељ“.

Тренутно се у Руском Селу асфалтира Улица браће Опсенице у укупној дужини од 2 километра, при крају су радови у Омладинској, а у Банатској Тополи се ради на рехабилитацији Београдске улице, дужине пола километра.

Ови радови у селима су од великог значаја јер неке улице, као предходно поменута у Руском Селу је прва у том делу где се врши санација после скоро четири деценије, док су радови на асфалтирању Београдске улице у Банатској Тополи нарочито обрадовали пољопривреднике јер тај пут води ка атару.

Осим редовног одржавања и крпљења ударних рупа важно је да се уреде улице и путеви који су у најлошијем стању. Углавном је реч о коловозима који су грађени осамдесетих година прошлог века.

У циљу нам је што боље одржавање општинских путева, тако да је у току санација пута Кикинда –Банатска Топола у дужини од 3,2 километра и ширине 6 метара, што је једна од најважнијих инвестиција ове године.