[wpml_language_selector_widget]

Реконструкција водоводне мреже – урађен велики посао у 2018. години

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

У Кикинди се настављају радови на реконструкцији водоводне мреже. Реч је о великом пројекту који је веома битан за све наше суграђане и стало нам је да динамика радова буде што бржа, али не на уштрб квалитета. Извођач радова је фирма „Градитељ НС“. Старе, дотрајале цеви биле су од неадекватних материјала и хидраулички неповољних пречника. Циљ реконструкције водоводне мреже је смањење губитка воде, побољшања квалитета испоруке воде и стварања предуслова за изградњу фабрике воде.

За време трајања радова, потрошачи у улицама у којима се изводе радови имају повремене прекиде у водоснадбевању који су благовремено најављени од стране ЈП „Кикинда“ путем локалних медија.

Урадили смо  делове улица : Сувачарска (од Жарка Зрењанина до Ђуре Даничића), Јована С. Поповића (од Призренске до Жарка Зрењанина), Ивана Јакшића (од Омладинске до Војина Зиројевића), Немањина (од Марка Миљанова до Призренске), Лазе Костића (од Сувачарске до Краљевића Марка) (укупна дужина 2105 м)

Жарка Зрењанина (део од Немањине до Сувачарске), Призренска (део од Светосавске до СтеријеПоповића), Доситејева (део од Николе Пашића до Николе Тесле), Николе Пашића (део од Браће Лаковића до Краља Петра Првог) (укупна дужина 2282,6 м)

 Драгољуба Удицког (од Слободанке Ациган до Дистричке), Милана Сивчева (од  Драгољуба Удицког до Мокринског друма), Вука Караџића (од Браће Татић до Јована Јовановића Змаја) (укупна дужина 3141 м)

Албертова (од Жарка Зрењанина до Иђошког пута), Кумановска (од  Димитрија Туцовића до Жарка Зрењанина), Вељка Петровића (од Албертове до  Саве  Липованова), Сутјеска (од Жарка Зрењанина до Мике Антића) (укупна дужина 2767,6 м)

Изграђена је водоводна мрежа у фабричком комплексу „Le Belier Kikinda“ – дужина трасе је 505,65 метара.

Урађена је реконструкција цевовода на делу водоводне мреже на путу за Банатску Тополу – укупна дужина трасе 309 метара.

Урађен је пројекат и добијена дозвола за изградњу Постројења за припрему воде за пиће на изворишту у Руском селу из којег ће се поред Руског Села снабдевати потрошачи из Нових Козараца. Капацитет прераде сирове воде овог постројења је 20л/с, са обезбеђеним резервоарским простором од 300 м3

Уговорени су радови на реконструкцији водоводне мреже у деловима улицама Фејеш Кларе, Нићифора Брандића, Дистричка, Бранка Радичевића, Ђуре Даничића, Војина Зиројевића и Димитрија Туцовића, дужине 5.849,5м, средствима Града и Управе за капитална улагања АП Војводина.

Такође су уговорени радови на изради пројектно техничке документације за изградњу делова водоводне мреже како у Кикинди, тако и у Накову, Банатском Великом Селу, Башаиду, Сајану  и Мокрину.

У току је израда пројекта Постројења за припрему воде за пиће за насеље Мокрин. Очекивани капацитет прераде је 20л/с.