[wpml_language_selector_widget]

Свечано отворена Агрозона-добра прилика за инвеститоре!

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Након дугог низа година, некада високоразвијен индустријски град, данас је добио нову прилику да бар делом поврати стару славу једне од најразвијенијих општина некадашње Југославије. Пројекат Агроиндустријске зоне у Кикинди, у делу блокова 41 и 43, започет још 2007. године са жељом да се створе услови за инвеститоре, свечано је данас отворио председник кикиндске општине, Павле Марков.

Агроиндустријска зона изузетно је погодна за инвеститоре због свог географског положаја, климатских услова, земљишног потенцијала, људских ресурса и других предности.

Налази се на добром положају, а заинтересованост потенцијалних инвеститора са којима смо преговарали последњих годину дана је велика и ово је почетак отварања нових индустријских погона и стварања услова за запошљавање грађана Кикинде отварањем нових радних места. Већ се размишља о новој индустријској зони и праве се планови да у најкраћем временском року, чим попунимо ову, отворимо и друге радне зоненајавио је први човек општине, Павле Марков.

План обухвата Агроиндустријске зоне у Кикинди је 19,8 хектара, док је 17 хектара предвиђено за инвеститоре. Представља урбанистички решен простор, са уређеним грађевинским земљиштем, изграђеном инфраструктуром, спремном за понуду потенцијалним инвеститорима за градњу производних и пословних објеката. То је најзначајнији пројекат Општине Кикинда чију имплементацију од саме идеје спроводи локална самоуправа уз подршку Владе Републике Србије и надлежног министарства. На пројекту, по којем би требао да буде изграђен велики комплекс пословних и индустријских објеката заснован на развојним стратегијама кикиндске општине, радила је Служба инжењеринга ЈП „Кикинда“. Финансиран је највећим делом из општинског буџета-око 50 милиона динара, док је Министарство привреде и регионалног развоја учествовало са 25 милиона динара.