[wpml_language_selector_widget]

У току реконструкција водоводне мреже у Сувачарској улици

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

ЈП „Кикинда“ је у јуну прошле године (2016) започело свеобухватну реконструкцију водоводне мреже, као предуслов за изградњу фабрике воде, а подразумева замену дотрајалих азбест-цементних цеви, старих 50 година, новим полиетиленским, промену поцинкованих прикључака, такође новим полиетиленским, а у склопу санације мреже ради се и замена водомера.

Екипе ЈП „Кикинда“ ових дана су на терену у Сувачарској улици где се реконструише водоводна мрежа у укупној дужини од 530 метара (од Димитрија Туцовића до Жарка Зрењанина) , старе азбест-цементне цеви пречника 50 мм мењају се новим полиетиленским пречника 110 мм, као и дотрајали поцинковани прикључкци којих је 57, мењају се, такође, полиетиленским.

У плану је да се са Сувачарском заврши реконструкција  1,5 километар мреже која је прошле године урађена у улици Стерије Поповића (од Призренске до Жарка Зрењанина у дужини од око 300 метара када је промењен и 31 прикључак) и у улици Лазе Костића (од Краљевића Марка до Сувачарске где је санирано 628 метара мреже и замењен 51 прикључак). До сада је урађено 180 метара, а остало је још 350. У ове радове биће уложено 10 милиона динара, а финансира их ЈП „Кикинда“. Укупно ће бити замењено 139 прикључака.

Динамика радова и завршетак зависе од временских услова, уколико буде било кише и обилнијих падавина, реконструкција водоводне мреже пролонгираће се за одређено време.

План је да се у 2017. години реконструише још око 5 километара мреже за шта је потребно 16 милиона динара, град Кикинда је инвеститор и за сада је одобрен један део средстава од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.