[wpml_language_selector_widget]

У сливу Шумице изграђено 1600 метара канализације отпадних вода

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Изградња канализације отпадних вода у сливу Шумице почела је средином године, а ових дана се градилиште, тј. јавна површина враћа у првобитно стање. Реч је о пројекту, који је подељен у две фазе. Прва фаза се односи на слив Шумице и покрива деонице: Шумицино сокаче, Милошевачки друм и Микро насеље и обухвата 1.800 метара примарне мреже, и 900 метара секундарне мреже, углавном кућних прикључака.  За сада је изграђено 1600 м канализационе мреже у сливу Шумице, Шумичино сокаче и делу Башаидског пута. Наредне године се планира наставак радова, радиће се у другом делу улице Башаидски друм и Шумицино сокаче, а биће обухваћен и Карловачки друм.

Финансијска подршка Секретаријата овом пројекту и чији је циљ унапређење живота и приоритетних потреба грађана који живе на периферији Кикинде је показатељ квалитетне сарадње коју остварују Покрајина и локална власт.

У току је израда планске документације и пројектовање отпадних вода за Стрелиште и Железнички Нови Ред, а потом и планске и пројектне документације за Пут за пристаниште и улицу Водице.