[wpml_language_selector_widget]

Успешно организована прва акција добровољног давања крви ЈП „Кикинда“

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Запослени у ЈП „Кикинда“ одлучили су да допринесу обезбеђивању довољних количина крви током летњих месеци када је баш у овом периоду године повећана тражња за овом драгоценом течности.

Данас је 30 радника запослених у Јавном предузећу за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ добровољно дало крв, а пријавило их се још петоро који ће наредних дана, такође учествовати у овој акцији.

Скоро половина њих има А позитивну и нулту крвну групу, а знате да је та крвна група посебно тражена, јер нема антигена па се може давати сваком примаоцу, а особе с том крвном групом могу примати само нулту.

Овакве и сличне акције које организујемо убудуће ће бити устаљене. Изузетно смо задовољни одзивом наших радника, а посебно што већи број данашњих хуманиста већ дужи низ година добровољно даје крв,“ рекла је ПР ЈП „Кикинда“, Мирослава Обадић.

Секретарка ОО ЦК Кикинда, Аранка Фелбаб, истакла је значај и хуманост ове акције Јавног предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“.

У прошлој години, запослени у Комуналном предузећу дали су 21 јединицу крви што је изузетно мало у односу на прошле године. Надамо се да ће се сада стање поправити, а данашња акција то и потврђује.“

Служби за трансфузију крви у Кикинди при Општој болници тренутно недостаје А позитивна крвна група, па се позивају сви они који могу да помогну, да се одазову овој хуманој акцији сваког радног дана од 7 до 11 часова.