[wpml_language_selector_widget]

Усвојен програм пословања ЈП „Кикинда“ за 2016. годину

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

На 30. седници Скупштине општине Кикинда, већином гласова присутних одборника усвојен је План и програм рада Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ за 2016. годину.

Сходно финансијској рачуници о исплативости оснивања једног јавног предузећа обједињењем некадашњих пет, чињенично стање је јасно. Пет јавних предузећа укупно су имала 859 милиона динара расхода, док ЈП „Кикинда“ које је објединило делатности некадашњих фирми, има укупне расходе 360 милиона динара.

Директор ЈП „Кикинда“, Данило Фурунџић, као очигледан пример видно мањег трошења новца навео је делатност одржавања зеленила у кикиндској општини за које је предвиђено 9 милиона и 12 за чишћење града, дој је у бившим јавним предузећима за исте послове из општинског буджета издвајано чак 26 милиона динара.
Фурунџић је истакао и да су приходи предузећа повећани, највише захваљујући редовнијом наплатом воде и канализације. Процена је да ће у наредних неколико година проценат наплате ове комуналне услуге бити повећан за око 20 одсто.

За 2016. годину планирани су приходи у износу од 360 милиона динара, а 70 одсто чиниће наплата услуга воде и канализације. Од планираних прихода, 35 милиона биће уложено у водоводну мрежу и15 у фекалну канализацију. Очекивања су да ће ЈП „Кикинда“ у наредној години остварити позитиван финансијски резултат од 774 хиљаде динара.

У старим предузећима свега шесторо инжењера је поседовало лиценце, а сада је циљ да ЈП „Кикинда“ има за годину дана преко двадесет лиценцираних инжењера који се већ обучавају.