[wpml_language_selector_widget]

Заштитити водомере од смрзавања

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

ЈП „Кикинда“ подсећа потрошаче да на време заштите и „зазиме“ своје водомере и водомерна склоништа. Потребно је да припреме топлотну изолацију којом ће их прекрити-стару ћебад, стиропор, крпе, најлонске џакове и на тај начин спрече пуцање водомера и цевовода при ниским температурама, као и излагање непотребном трошку. Изолација је нарочито неопходна ако је водомер постављен плитко или у подрумским просторијама без прозора.

Све грађане молимо да овај апел схвате озбиљно, како се не би поновиле ситуације из јануару ове године, јер поједини потрошачи, без обзира на наша упозорења, нису заштитили своје водомере. То је један од разлога што је протекле зиме као последица смрзавања до сада промењен њихов рекордан број, преко 200.

Такође, подсећамо наше кориснике да је према скупштинској одлуци, ЈП „Кикинда“ надлежно за поправке инсталација искључиво до мерача протока воде у домаћинствима, а да је одржавање водомерног места у надлежности потрошача (Одлука о јавном водоводу Скупштине града Кикинде чл. 51; став 7и 8), због чега апелујемо да се води брига о њима и чисти унутрашњост шахта.