[wpml_language_selector_widget]

Зимска служба од данас у приправности

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Зимска служба, задужена за одржавање локалних саобраћајница на територији општине Кикинда, од данас је у режиму првог степена приправности. Према тврдњама надлежних, комплетна механизација и људство су у приправности, а обезбеђене су и довољне количине соли. Одржавање најпрометнијих саобраћајница у Кикинди, које су магистрални путеви трећег приоритета, као и државних путева на територији северног Баната, под надлежношћу су ЈП „Путеви Србије“.

Посао одржавања 120 километара општинских путева, градских саобраћајница I и II приоритета, као и путева у сеоским месним заједницама, на тендеру је добила фирма „Градитељ НС“, а уговор је вредан 8 милиона динара без ПДВ-а. Пре календарског почетка зиме, обављена је смотра возног парка и неопходне механизације која је смештена у кругу ЈП „Кикинда“ као управљавача локалних путева. У Штабу Зимске службе тврде да су обезбеђене довољне количине соли.

-Тренутно на залихама има око 35 тона соли, што је довољно за две интервенције у случају снежних падавина. Потписан је и налог за набавку нове количине соли од 100 тона, тако да ћемо је имати сасвим довољно за целу зиму која је пред нама, каже шеф Штаба зимске службе, Миливој Лињачки.

Иако се према извештајима РХЗ очекује блага зима, надлежни су приправни да очисте и некатегорисане путеве трећег приоритета у случају већих падавина.