[wpml_language_selector_widget]

Зимска служба спремна за први снег

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Посао чишћења снега и одржавања саобраћајница поверен је и ове године компанији „Војпут“ а.д. Суботица која је спремна за прве снежне падавине. Обезбеђене су довољне количине соли-100 тона којих је остало на лагеру, а додатне количине набављаће се по потреби.

Број возила којима се располаже је довољан, јер је механизација до сада показала да може да одговори свим задацима, а ово предузеће као и сваке године, ажурно обавља све послове који су им поверени.

Зимска служба за чишћење градских и општинских путева располаже са: 4 камиона са посипачима и плуговима за снег, једним универзалним возилом „UNIMOG“, комбинованом машином са даском за чишћење снега и грејдером, који ће чистити улице I и II приоритета у укупној дужини око 90 километара. Уколико буде ванредних ситуација, укључиће се и додатна механизација.

Као и прошле године, „Војпут“ је била једина фирма на расписаном тендеру, задужена је за одржавање државних путева I и II реда на територији Северно-банатског округа у зимском и летњем периоду.
Програм рада Зимске службе обухвата чишћење и извожење снега са јавних површина у граду као и посипање соли ради обезбеђења проходности у саобраћају, а у зависности од температуре и количине атмосферских падавина. Проходност саобраћајница не подразумева да исте морају у сваком тренутку бити очишћене до асфалта, већ да на њима не буде већа количина снега како би возила могла лагано да се крећу.
Рад Зимске службе је организован од 15. новембра ове до 31. марта наредне године. У случају да то временски услови захтевају, Зимска служба може почети са радом и пре, односно после званичног датума организовања.

ЈП „Кикинда“ овим путем упућује апел грађанима да поштују комунални ред. Потребно је да се сви субјекти, а нарочито они који учествују у саобраћају, активно укључе, припреме и прилагоде зимским условима, јер се само заједничким снагама може оспособити несметано функционисање града.
Подсећамо и да је обавеза грађана и правних лица уклањање снега и леда испред својих улаза, кућа и пословног простора.

Одржавање општинских путева обавља се према Оперативном плану Зимске службе који се налази на порталу www.jpkikinda.rs и градском сајту www.kikinda.org.rs.

У сусрет предстојећем зимском периоду, у кругу ЈП „Кикинда“, на пункту Зимске службе-Иђошки пут бб (стари Градитељ), 10. новембра биће одржана смотра Оперативног штаба. Тада ће моћи ће да се види комплетан преглед возила и опреме, како би се установило да ли су возила и остала механизација исправни, а агрегати за посипање путева набављени у довољним количинама.