[wpml_language_selector_widget]

Зоохигијенска служба угостила делегацију из Краљева

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Зоохигијенску службу ЈП „Кикинда“ посетили су гости из Краљева са циљем упознавања и презентовања рада наше хладњаче за анимални отпад. Хала у Кикинди изграђена је по најстрожим европским стандардима у оквиру успостављене сарадње с градом Мако у Мађарској.

Озбиљан проблем лагеровања анималног отпада има и општина Краљево чија Зоохигијенска служба за сада ради без хладњаче, уклањањем животињских лешева у јаме уз поштовање свих ветеринарских услова. Била је ово добра прилика да се гости упознају са радом наше хладњаче, а остварена је сарадња и на свим другим нивоима по питању рада локалне самоуправе, навео је члан Општинског већа задужен за заштиту животне средине, Миодраг Булајић.

Добру сарадњу смо успоставили на свим нивоима коју ћемо имплементирати у обе средине, а посебан приоритет је заштита животне средине. Гости из Краљева посетили су и Зоохигијенску службу ЈП „Кикинда“ како би се упознали са радом хладњаче за анимални отпад и разменили искуства са нашим радницима, јер је код њих у припреми изградња такве хале већег капацитета.

Госте из Краљева предводио је Новица Гаговић, помоћник градоначелника задужен за пољопривреду и животну средину. Поред њега, кикиндску општину обишли су и Предраг Дробњак, шеф Зоохигијенске службе Краљево, Мирјана Продановић, руководилац Службе за управљање пројектима и локални економски развој и Јово Пљеваљчић, инжењер који ради на пројекту хладњаче за анимални отпад.