Зоохигијенска служба угостила делегацију из Краљева

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Зоохигијенску службу ЈП „Кикинда“ посетили су гости из Краљева са циљем упознавања и презентовања рада наше хладњаче за анимални отпад. Хала у Кикинди изграђена је по најстрожим европским стандардима у оквиру успостављене сарадње с градом Мако у Мађарској.

Озбиљан проблем лагеровања анималног отпада има и општина Краљево чија Зоохигијенска служба за сада ради без хладњаче, уклањањем животињских лешева у јаме уз поштовање свих ветеринарских услова. Била је ово добра прилика да се гости упознају са радом наше хладњаче, а остварена је сарадња и на свим другим нивоима по питању рада локалне самоуправе, навео је члан Општинског већа задужен за заштиту животне средине, Миодраг Булајић.

Добру сарадњу смо успоставили на свим нивоима коју ћемо имплементирати у обе средине, а посебан приоритет је заштита животне средине. Гости из Краљева посетили су и Зоохигијенску службу ЈП „Кикинда“ како би се упознали са радом хладњаче за анимални отпад и разменили искуства са нашим радницима, јер је код њих у припреми изградња такве хале већег капацитета.

Госте из Краљева предводио је Новица Гаговић, помоћник градоначелника задужен за пољопривреду и животну средину. Поред њега, кикиндску општину обишли су и Предраг Дробњак, шеф Зоохигијенске службе Краљево, Мирјана Продановић, руководилац Службе за управљање пројектима и локални економски развој и Јово Пљеваљчић, инжењер који ради на пројекту хладњаче за анимални отпад.

 

Контакт позивног центра

Адреса: Иђошки пут 4, Кикинда

Телефон: 0230/422-760

Електронска пошта: call.centar@jpkikinda.rs

Пријавите се на маилинг листу

Не пропустите ни једну нову вест са нашег сајта